1,3 liter saft og 400 g kompot |
Ingredienser:
Mirabeller
Vand
400 g sukker pr. 1 liter saft
Atamon
Sukker til kompot
Fremgangsmåde:
Skyl og rens mirabellerne grundigt og kom dem i en gryde. Fyld vand i gryden, så det dækker godt halvdelen af mirabellerne. Bring vandet i kog, og lad bærrene simre under låg i ca. 20 minutter. Sigt saften fra (gem frugtkød og sten til senere), mål den og kom den tilbage i gryden. Tilsæt ca. 400 g sukker pr. liter saft, men smag dig lidt frem - jeg havde 1,3 liter saft, men nøjedes med at tilsætte 450 g sukker. Bring saften i kog, og lad den koge i 5-10 minutter uden låg. Skum eventuelle urenheder fra. Hæld saften på flasker, der er skoldede og skyllede i Atamon.
Frugtkødet presses gennem en sigte, så sten mm. sies fra. Kom det i en gryde og tilsæt sukker efter smag - jeg brugte ca. 100 g sukker til 300 g frugtkød. Kog op, og kom det på syltetøjsglas, der er skoldede og skyllede i Atamon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar