tirsdag den 12. juli 2011

Verdens næstbedste stikkelsbærtærte



De kogte stikkelsbær og sukkerlagen



Tærten lige inden den kommer i ovnen



Den færdigbagte tærte


Ingredienser:
Fyld:
500 g modne stikkelsbær
175 g sukker
1 dl vand
1/2 vanillestang (eller 1 tsk vanillesukker)

Dej:
125 g smør
125 g sukker
1 æg
125 g kokosmel
60 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Bring sukker og vand i kog i en gryde. Kom stikkelsbær og vanille i gryden og lad det koge i 2-3 minutter (til bærrene er møre). Tag bærrene op ad gryden, men lad sukkerlagen blive deri og kog den en smule ind. Læg bær og lage i bunden af en tærteform.
Rør smør og sukker godt sammen og rør derefter ægget i. Til sidst røres kokosmel og hvedemel i. Dejen fordeles over bærrene. Bages ved 200 grader i 20-25 minutter til overfladen er gylden.
Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar