mandag den 19. september 2011

Grøntsagslasagne

Ingredienser:
Grøntsagssauce:
2 løg
1 squash
2 peberfrugter
3 stængler bladselleri
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning
3 fed hvidløg
1 stor tsk sambal oelek
salt, peber

Bechamelsauce:
1 god klat smør
1 spsk mel
5 dl mælk
125 g revet ost
salt, peber, muskatnød

12 fuldkornslasagneplader

Fremgangsmåde:
Skær løg, peberfrugt og squash i tern. Snit bladselleristænglerne. Svits de hakkede løg i lidt olie i 10 minutter ved jævn varme. Tilsæt squash, peberfrugt og bladselleri og svits det hele ved høj varme i ca. 5 minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og vand sammen med bouillonterning, hvidløg, sambal oelek, salt og peber. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, imens bechamelsaucen laves.
Smelt smørret i en gryde og rør melet ud deri. Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt salt, peber og muskatnød, og lad saucen koge op. Tag gryden af varmen og rør den revne ost i.
Læg grøntsagssauce, bechamelsauce og lasagneplader lagvis i et ildfast fad. Slut af med bechamelsauce. Bag lasagnen i ovnen ved 175-200 grader i ca. 25 minutter, og lad den derefter hvile 10-15 minutter inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar