Vanillekranse (ca. 60 stk):
Ingredienser:
200 g blødt smør
180 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 æg
250 g hvedemel
75 g mandler, blendet til mandelmel
Fremgangsmåde:
Smør, sukker og vanillesukker piskes sammen. Ægget røres i og tilsidst tilsættes hvedemel og mandelmel. Dejen kommes i en sprøjtepose, og sprøjtes ud i små kranse på en bageplade med bagepapir. Vanillekransene bages ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 10-14 minutter.
Kanelsmåkager (ca. 100 stk):
Ingredienser:
2 æg
10 g gær
125 g blødt smør
300 g sukker
300 g hvedemel
1 tsk natron
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
Fremgangsmåde:
Rør æggene sammen og opløs gæren heri. Pisk smør og sukker godt sammen, og rør æg og gær i. Vend mel, natron, kanel og kardemomme i smørblandingen, og sæt dejen i små toppe på en bageplade med bagepapir - ca. 1 tsk pr. top. Kagerne flyder meget ud, så der skal være god plads omkring toppene. Bag kanelsmåkagerne øverst i ovnen i 6-8 minutter ved 200 grader.
Det ser godt ud, jeg håber der er flere tilbage til når jeg kommer på besøg :)
SvarSlet