Det er ikke rigtig jul før der er bagt pebernødder. Her kommer den opskrift jeg plejer at bruge - og den er altid et hit, så bag gerne dobbelt portion. Den er oprindelig baseret på en opskrift fra Arla.
Ingredienser:
125 g blødt smør
125 g sukker
1 æg
275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk vanillesukker
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
¼ tsk stødt hvid peber
Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker godt sammen og rør ægget i. Bland de øvrige ingredienser og vend dem i smørblandingen. Saml dejen til den er glat og smidig. Del dejen i 8 stykker og tril dem til pølser (ca. 20 cm). Skær hver pølse i ca. 20 stykker og tril dem til små pebernødder. Læg pebernødderne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar