lørdag den 7. april 2012

Fougasse

Jeg er nok ikke den eneste, der synes, at skorpen på frisk hjemmebagt brød er klart bedre end krummen - netop derfor er fougasse en fantastisk opfindelse: Meget skorpe, lidt krumme.



Opskriften kommer her:

Ingredienser:
500 g mel (enten 500 g hvedemel eller 400 g hvedemel og 100 g rugmel, hvis du ønsker et grovere brød)
10 g gær
10 g salt
3,5 dl vand

Fremgangsmåde:
Smuldr gæren i melet ligesom hvis du skulle lave en smuldredej. Tilsæt salt og vand og ælt dejen godt (jo længere, jo bedre). Lad dejen hæve i en meldrysset skål i en times tid, eller til den har dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 250 grader - det bedste resultat fås, hvis du bruger en bagesten i ovnen, ellers kan du som alternativ sætte en bageplade vendt på hovedet ind i ovnen.
Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Slå ikke dejen ned, men vær forsigtig, så så meget af luften som muligt bevares. Del dejen i 6 stykker og benyt en dejskraber/lille kniv til at skære en fire-fem  ridser igennem hvert dejstykke. Træk dejen forsigtigt fra hinanden, så hullerne åbnes. Skru ovnen ned på 230 grader og bag brødene 10-15 minutter til de er gyldenbrune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar