søndag den 19. februar 2012

Kyllingekødboller i tomatsauce

I bedste "Lady og Vagabonden"-stil bestod aftensmaden i går af spaghetti med kødboller i tomatsauce. Dog blev kødbollerne ikke lavet af oksekød, men af kyllingekød, men det blev de bestemt ikke dårligere af. Jeg tog udgangspunkt i endnu en af Xenias mange fantastiske opskrifter, men lavede en smule om i ingredienslisten.


Ingredienser:
Tomatsauce:
1 løg
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
2 dåser hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
1 spsk oregano
1 1/2 tsk salt
peber

Kødboller:
400 g hakket kyllingekød
1 æg
1 dl rugmel
1 dl revet hvid cheddar
1 spsk oregano
1 1/2 tsk salt
peber

Fuldkornsspaghetti

Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i olie i ca. 10 minutter, til de er let karamelliserede. Peberfrugten skæres i fine tern og kommes i gryden til løgene sammen med de hakkede tomater, tomatpuréen og krydderierne. Lad saucen simre under låg i 30 minutter. Tilsæt evt. en smule vand, hvis saucen er for tyk.
Imens saucen simrer røres alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål og formes til 12-16 kødboller.
Læg forsigtigt kødbollerne ned i gryden til tomatsaucen og lad dem ligge i et par minutter, før de forsigtigt vendes rundt. Lad kødbollerne og saucen simre videre under låg i 45-60 minutter.
Kog spaghettien så det passer med tiden.
Server evt. med et ekstra drys cheddar på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar