tirsdag den 15. maj 2012

Cookies - frisk fra frost!

Det er efterhånden blevet en vane altid at have en pose med små klumper dej til cookies i fryseren. På den måde kan man let og hurtigt diske op med friskbagte cookies til gæster eller når den søde tand melder sig. Min favoritopskrift er oprindeligt herfra - resultatet bliver en fantastisk cookie, der er blød og sej i stedet for hård og knasende, præcis som en rigtig cookie skal være.

Ingredienser:
330 g brun farin
225 g blødt smør
1 tsk vanillesukker
2 æg
320 g mel
1 tsk natron
1/2 tsk salt
300 g chokolade (brug gerne en blanding af mørk, lys og hvid chokolade)
100 g valnødder, tranebær, rosiner eller hvad du nu har i køkkenskabet


Fremgangsmåde:
Pisk brun farin og smør sammen, og pisk vanillesukker og æg heri. Bland mel, natron og salt og rør det i smørblandingen. Til sidst røres grofthakket chokolade og valnødder/tranebær/rosiner i. Del dejen i små klumper med to skeer - hver klump skal svare til en stor spiseskefuld. Du kan nu enten bage dine cookies med det samme ved 180 grader i 8-10 minutter eller fryse klumperne ned til senere brug. Hvis du fryser dem ned, skal de blot tages op 30 minutter før og dernæst bages som beskrevet ovenfor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar