søndag den 3. juli 2011

Mandelkage med vanillecreme og friske bær



Ingredienser:
Mandelbund:
200 g rørsukker
3 store æg
200 g mandler

Vanillecreme:
1 1/2 dl piskefløde
Korn fra 1 vanillestang
3 spsk flormelis
1 1/2 dl creme fraiche 38%

Derudover friske bær, fx jordbær, blåbær, ribs, solbær, hindbær.


Fremgangsmåde:
Pisk rørsukker og æg sammen til en tyk creme. Mal mandlerne fint i en blender og vend dem i æggemassen. Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden, og bag den ved 175 grader i 30-35 minutter. Lad kagen køle helt af - sæt den evt. i køleskab.
Pisk fløden til skum sammen med vanillekornene. Sigt flormelis i flødeskummet og det i sammen med creme fraichen.

Ved servering: Fordel cremen på den kolde kage og fordel bærrene på kagens top.

1 kommentar:

  1. Hej,
    Tak for super inspiration.
    Hvor mange personer tror du, der er til?
    Mange hilsner, Jannie

    SvarSlet