søndag den 7. august 2011

Dagens aftensmad: Pitabrød




Dagens aftensmad: Pitabrød med blandet salat og hjemmelavet æggesalat

Jeg har længe villet prøve at lave pitabrød af kamutmel, men har ikke rigtig haft tiden til det - i dag skulle det så være. Pitabrødene blev rigtigt gode, og smagte fortrinligt sammen med en god gang blandet salat og æggesalat med karry baseret på hjemmerørt mayonnaise og creme fraiche. Opskriften er fra bagsiden af posen med Urtekrams kamutmel.





Den færdigæltede pitabrødsdej



De færdigbagte pitabrød


Ingredienser:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk groft salt
ca. 6 dl kamutmel

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunkne vand, og lad det stå i 5-10 minutter. Tilsæt salt og 2/3 af kamutmelet, og ælt resten af melet i lidt efter lidt, indtil dejen er fast og ikke alt for klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i 1-2 timer. Tænd ovnen på 230 grader en halv time før brødene skal bages, og sæt bagestenen i ovnen på nederste rille, så den kan blive godt varm. Del dejen i 8 stykker og rul dem ud til flade brød. Bag brødene 5-6 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar