fredag den 20. januar 2012

Chili con pollo

I dag skulle vi afprøve et alternativ til klassikeren chili con carne, nemlig chili con pollo (chili med kylling) i form af en chiligryde med hakket kyllingekød og sorte bønner, som jeg så hos Xenia. Vi lavede lidt om i opskriften og derfor kommer den også her.

Ingredienser:
250 g tørrede sorte bønner (udblødt natten over og kogt i ca. 1 time og et kvarter)
2 løg
4 fed hvidløg
2 dl brune ris
olie
400 g hakket kyllingekød
1 squash
2 peberfrugter
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1 bouillonterning
6 dl vand
2 tsk spidskommen
2 tsk salt
1 1/2 tsk stødt chili
1 tsk sukker
1 tsk oregano
peber

Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i olien sammen de brune ris. Når løgene er klare kommes kyllingekødet i og svitses med. Squash og peberfrugter i tern kommes i gryden og svitses med sammen med alle krydderierne. Rør de hakkede tomater, tomatpuré og vand i og tilsæt en bouillonterning. Lad chiligryden koge under låg i ca. 35 minutter. Tjek at risene er næsten gennemkogt (hvis dette ikke er tilfældet, koger gryden videre til de er) og kom bønnerne i. Lad retten koge med bønnerne i yderligere 5 minutter, så bønnerne er varme, og lad den derefter trække i 10 minutter.

Server med en skefuld græsk yoghurt, salsa og evt. lidt limesaft eller nachos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar