torsdag den 11. august 2011

Linsegryde

Min kærestes absolutte favorit-aftensmad er pt denne grøntsagsgryde med linser. Den er nem at lave, næsten alle grøntsager kan bruges, og den kan serveres som den er eller med ris, stegt kylling eller chapatis som tilbehør.




Ingredienser:
1-2 løg
1 stor squash
2 gulerødder
1-2 peberfrugter
2 cm friske ingefær
1-2 spsk karry
1 frisk chili eller 1 tsk sambal oelek
Chilipulver efter smag
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpuré
1 grøntsagsbouillonterning
2-3 dl røde linser (eller en blanding af røde og grønne linser)
salt, peber

Fremgangsmåde:
Løgene hakkes. Squash, gulerødder og peberfrugt skæres i tern. Ingefær og evt. den friske chili hakkes fint.
Løgene brunes i en stor gryde i 10 minutter. Resten af grøntsagerne kommes i gryden og svitses med i 5 minutter. Ingefær, karry og chili kommes i gryden sammen med hakkede tomater, tomatpuré, bouillonterningen samt ca. 3 dl vand. Retten småkoger i 15 minutter. Imens skylles linserne grundigt i flere hold vand til vandet er næsten klart. Linserne kommes i gryden og koges med i 15-20 minutter til de er møre. Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar