søndag den 3. juli 2011

Broccolitærte





Ingredienser:
Tærtebund:
225 g rugmel
50 g smør
1/2 tsk salt
ca. 1 dl mælk

Fyld:
500 g broccoli
2 1/2 dl mælk (eller halv mælk, halv fløde)
2 æg
1/2 tsk salt
peber, muskatnød


Fremgangsmåde:
Smuldr smøret i mel og salt. Saml hurtigt dejen med mælken, og rul dejen ud så den passer til en tærteform (dejen behøver ikke at hvile, men kan rulles ud med det samme). Læg dejen i tærteformen og forbag den i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.
Imens skæres broccolien i små buketter, der overhældes med kogende vand og trækker i fem minutter. Derefter hældes vandet fra.
Mælken røres sammen med æggene, salt, peber og muskatnød.
Når bunden er forbagt, kommes broccolibuketterne i og overhældes med æggeblandingen. Tærten bages videre i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 175 grader, til æggemassen er fast.

1 kommentar:

  1. Ork det ser godt ud! Den må vi vist prøve i aften :-)

    SvarSlet