mandag den 6. februar 2012

Vandbakkelser med solbær/ribs-flødeskum


Vi har stadig fryseren fyldt med bær fra i sommers, så i dag skulle nogle af dem bruges til fyld i en portion vandbakkelser. Jeg endte med en blanding af solbær og ribs, men andre bær kan selvfølgelig også bruges i opskriften.

Vandbakkelser (ca. 10 stk):
80 g smør
2 dl vand
1 lille tsk sukker
1 nip salt
100 g hvedemel
3 æg

Fyld:
2,5 dl piskefløde
150 g frosne bær (fx. en blanding af solbær og ribs)
Sukker
Vanillesukker


Varm smør, vand, sukker og salt op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt melet og rør godt rundt med en grydeske til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen køle af i ca. 30 minutter.
Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt mellem hvert æg. Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir.
Vandbakkelserne bages midt i ovnen i 25-35 minutter ved 200 grader. Åbn ikke ovnlågen de første 20 minutter - ellers risikerer du at vandbakkelserne falder sammen. Når vandbakkelserne er blevet gyldne, tages en af dem ud af ovnen. Hvis den falder sammen, skal resten bage en smule længere - ellers tages resten ud af ovnen.

Kog bærrene med sukker og vanillesukker og lad det køle af. Jævn evt. med lidt majsstivelse, hvis det er for flydende. Pisk fløden til skum og bland bærrene i. Skær vandbakkelserne over på midten og fyld bærblandingen i.
Pynt evt. med glasur eller et drys flormelis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar