tirsdag den 31. januar 2012

Grøntsagstærte med mørksej


Det var egentlig meningen at dagens aftensmad skulle have været en tærte med porre og hellefisk, men da jeg stod foran fiskebilen, var jeg alligevel for nærig til at betale for hellefisken. Valget faldt i stedet på mørksej. Samtidig havde vi en del grøntsagsrester i køleskabet, så jeg endte med at bage to tærter, der indeholdt alle grøntsagerne. Som sædvanlig blev tærtebunden lavet udelukkende på rugmel.

Grøntsagsfyldet

Den færdigbagte tærte

Ingredienser (2 tærter):
450 g rugmel
2 tsk salt
100 g smør
ca. 3 dl koldt vand
500 g mørksejsfilet
3 porrer
2 store løg
1/2 broccolihoved
1 rød peberfrugt
4 æg
4 dl mælk
1 tsk salt
peber, muskatnød

Fremgangsmåde:
Bland rugmel og salt og smuldr smørret heri. Tilsæt vandet og saml hurtigt dejen. Lad den hvile et køligt sted, mens fyldet forberedes.
Snit porrer og løg i tynde strimler, og svits dem på panden i lidt olie. Tag det af varmen og lad det køle af. Skær broccolien i mindre buketter, overhæld den med kogende vand og lad den trække i ca. 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra. Skær peberfrugten i tern eller små strimler. Skær mørksejen i mindre stykker.
Tryk eller rul dejen ud til to tærteforme, og forbag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Fordel mørksejen i de forbagte tærtebunde og fordel grøntsagerne herover. Rør æg, mælk, salt, peber og muskatnød godt sammen og hæld blandingen over tærtefyldet. Bag midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar